Tijdens het zoeken naar nog meer informatie over energiebesparingen, zonne-energie, zonne-boilers en andere vormen van alternatieve energiebronnen, heb ik besloten om een webpagina te maken, waar handige en nuttige informatie terug te vinden is.

- Themaforum: Duurzame Energie & Domotica (voorheen : Duurzame Energie deel 19) :
Op deze website van Tweakers.net wordt uitgebreide informatie gegeven over de verschillende vormen van energiebronnen. Daarnaast volgen er (zeer) regelmatig reacties van bezoekers, die net beginnen met zonne-energie of die er al jaren mee bezig zijn. Al die mensen plaatsen ook regelmatig een update over hun ervaringen en mogelijke uitbreiding van wat alles te maken maar kan hebben met energie. Je kan hierbij denken aan extra zonne-panelen, zonne-boilers, manieren om de wartme van warm afvalwater terug te winnen en die weer (opnieuw) te gebruiken voor je douche, de afwas, vloerverwarming, etc.

- Vraag: Waarom mag er maar 600Wp op een elektrische groep? :
Het antwoord op deze vraag geeft aan, waarom je maximaal 600Wp aan zonne-panelen mag en kan aansluiten op een bestaande elektriciteits-groep.

- Hoe zit dat nu met Salderen? Wat bedoelt men met de term Salderen? :
Het antwoord op deze vraag is allemaal terug te lezen op de pagina Salderen van www.zonnestroomproducenten.org.

- PV-newbees Nederland deel 5 :
Op deze website zijn ook vele installaties zonne-energie te zien en terug te lezen. Hier worden ook veel grafieken getoond, wat deze installaties opbrengen.

- Zonne-panelen koelen met behulp van regenwater:
Op dit idee ben ik gekomen door Jeroen Haringman. Hij liet een filmpje zien, waarin hij met behulp van drinkwater een zonne-paneel ging koelen. Vervolgens is duidelijk zichtbaar, dat er meer vermogen werd opgewekt. Daarna ben ik eens verder gaan kijken op internet en kwam daar een webpagina tegen, waarbij kleine sproeiers boven zonne-panelen werden geplaatst. Ook in die opstelling is duidelijk te zien, dat dit een 10% betere opbrengst opleverde. Dit idee wil ik ooit ook later gaan proberen. Vandaar dat deze informatie er bij staat.

- Een paar losse zonne-panelen volstaat al prima :
De volgende persoon heeft een paar losse panelen en omvormers gekocht en deze op zijn tuinschuurttje geplaatst. Met een paar zonne-panelen kom je ook al een heel eind.

- De energieafrekening - deel 1 :
Heeft u enig idee waar u naar kijkt als u de energieafrekening onder ogen krijgt? Enig idee hoe de afrekening is opgebouwd en hoe alle afzonderlijke bedragen tot stand zijn komen? Heeft u een idee hoeveel stroom en gas u op jaarbasis verbruikt en wat de kosten hiervan zijn? Niet? U bent niet de enige. Tot een paar jaar terug nam ik ook alles wat in de energieafrekening stond aan voor zoete koek. Ik geloofde de energiemaatschappij op haar mooie ogen dat alle cijfers en bedragen klopten. Maar kloppen deze cijfers wel?

- Zonnestroompanelen in Nederland :
Deze website geeft ook informatie over het gebruik van zonne-energie op weer een andere manier. Dat is zeker de moeite waard om te lezen. Je kan je dan verder te verdiepen in o.a. de technische informatie, die op een simpele, eenvoudige manier wordt uitgelegd.

- Waar staat een zonne-paneel-installatie? :
Met behulp van GoT-gebruiker Anton wordt een lijst bijgehouden, waar er zonne-paneel-installaties (PV-installaties) staan. Deze lijst wordt omgezet naar puntjes op de landkaart van Nederland. Deze lijst is nog niet compleet en er wordt druk aangewerkt om zoveel mogelijk PV-installaties op de kaart te zetten.
Hier onder volgen nog extra links met betrekking tot het vermelde kaart-overzicht.
-> Inschrijven van uw PV-installatie (GoT-gebruikers klikken hiervoor op : hier)
-> Overzicht van alle ingeschreven PV-installaties (GoT-gebruikers klikken hiervoor op : hier)
-> Aantal systemen per provincie
-> Aantal installaties per jaar
-> meest gebruikte hellingshoek
-> geinstalleerd vermogen per provincie
-> geinstalleerd vermogen per jaar

- Energie neutrale woning :
Deze website geeft informatie wat er allemaal komt kijken om van je woning een energie neutrale woning te maken. Deze website legt dat op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit, zodat iedereen zich kan verdiepen in deze materie.

- Duurzaam Lithoijen :
Met deze website wilt de eigenaar van die website naast inzicht geven in de duurzame warmte installatie zelf (hoe goed de installatie presteert), ook geinteresseerden van informatie voorzien m.b.t. duurzame warmte & energie en wellicht (hopelijk) dat mensen enthousiast worden voor de aanleg van een eigen installatie.

- Stichting PassiefHuis Holland :
De Stichting PassiefHuis Holland (PHH) is een innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld die stuk voor stuk een fundamentele bijdrage willen leveren aan het terugdringen van de energievraag in de gebouwde omgeving.

- Stroom naar de Toekomst :
Stroom naar de Toekomst is een beweging van mensen die energie en energievoorziening belangrijk vinden. Zij willen zo snel mogelijk de kansen van duurzame energiebronnen benutten. In eigen huis en bedrijf. En daarmee de Zeeuwse economie een duw in de goede richting te geven. Dat is de richting van de samenleving in de 21e eeuw.